zondag 24 juli 2011

Dag 8 - Zondag 24 juli

Goede morgen, de schade van gisteren kan worden opgemaakt. Laten we beginnen met het goede nieuws. Désiree heeft tot op heden geen last gehad van de tekenbeet. Nog even afwachten of het zo blijft, maar de voortekenen zijn positief. Hilbert had vanmorgen een erg stijf en dik been. Het lopen was pijnlijk. Hij heeft de afgelopen nacht slecht geslapen, net als Jolanda. De ontstoken plek op het been bleek inmiddels ook twee knotsen van blaren te bevatten. 

Aangezien het zondag is, was het winkeltje waar ’s ochtends de broodjes worden gehaald gesloten. Dus vandaag geen verse broodjes van de bakker. Van de week hadden we bij de supermarkt al afbakbroodjes meegenomen om deze dag door te komen. Aangezien we vandaag van plan waren een rustdag te houden en uit te slapen, aten we vandaag niet aan tafel, maar om de beurten een broodje op de vuist. 

De ochtend begon zoals voorspeld met veel regen. Ondanks de regen wilden Hilbert en Jolanda toch de benen los hebben, om niet verder te verstijven. In de ochtend hebben ze een rondje gelopen van een kilometer of 2 à 3. De paraplu die buiten stond te drogen, waaide vrolijk naar beneden in de tuin van de buren. Waar Hilbert hem dan weer heeft opgehaald.  


Omdat het weer niet verbeterde hebben we besloten om tussen de middag te gaan eten bij het hotel restaurant hier in het dorp. Wij twijfelden of er tussen de middag wel een warme maaltijd geserveerd zou worden, maar dat bleek gelukkig wel het geval. Jolanda en Désiree hadden een schnitzel met kaas overbakken en een peertje met een of andere rode saus. Hilbert had als enige geen salade, maar fijne groenten bij zijn gerecht: Sauerbraten met pruimen. Marc had runderrollade, gevuld met spek. Wederom was het eten erg lekker. Omdat het maar bleef regenen zijn we naar huis gegaan, waar we Formule 1 en Tour de France hebben gekeken op de televisie, alsmede hebben gerummygamed. Allemaal hebben we een potje weten te winnen vandaag!

Voor het avondeten wilden Hilbert en Jolanda nog een rondje lopen. Dit keer was het iets verder dan in de ochtend. Het lopen ging ze goed af. Dit keer hebben ze het op wat motregen redelijk droog gehouden. Ondertussen heeft Désiree kaartjes gemaakt en heeft Marc geluierd. 

Hilbert en Jolanda konden niet genoeg krijgen van het lopen. Na het brood eten zijn ze namelijk nog een keer een rondje gaan lopen. Dit was hetzelfde rondje als eerder op de dag, maar dan in tegengestelde richting. De GPS gaf aan dat het rondje zo’n 4,5 km was. In totaal hebben ze dus een kilometer of 11 gelopen, ondanks de blessures. Désiree en Marc komen vandaag nog niet aan de één, aangezien zij een echte rustdag hebben genomen.

Hopelijk gaat het morgen verder de goede kant op met de knie van Hilbert en de ontsteking van Jolanda. Er wordt de komende dagen weer wat beter weer voorspeld, dat mag ook wel na deze verregende dag (de eerste in een week tijd), dus is het weer de planning om te gaan wandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten