donderdag 21 juli 2011

Dag 5 - Donderdag 21 juli

Van het Rummygamen is gisteren weer weinig terechtgekomen. Uiteindelijk lag de hele familie, op Marc na, om kwart over tien al in bed. Vandaag in de herkansing!

Zoals gisteren al aangekondigd begon de dag van vandaag hetzelfde als de andere dagen. Hilbert die naar het kleine winkeltje in het dorp ging om broodjes te halen. Zoals de laatste dagen gebruikelijk stonden de broodjes reeds klaar.  Behalve met broodjes kwam Hilbert vandaag ook met een zoete versnapering voor bij de koffie thuis. 

Helaas regende het vanmorgen nogal stevig door. Dit betekende dat we niet meteen op pad konden om een leuke wandeling te maken. In de ochtend zijn we dan ook in het huisje gebleven. In het huisje lagen DVD’s van een reis over de Route 66 en één over motorrijden in het Sauerland. Dit waren verslagen van reizen die mensen hadden gemaakt. De verhuurder heeft een reisbureau (gehad) die motorreizen organiseert. Het waren best leuke films, met goede muziek eronder. Onder het film kijken hebben we de heerlijke versnaperingen burgemeester gemaakt.

Na de middag klaarde het weer wat op. Dus hebben we alsnog een wandeling uitgezocht. Deze zou gaan richting een bergmeertje, waarvan we op internet leuke foto’s hadden gezien. Op een paar druppels uit de bomen na is het droog gebleven. Bij het meertje aangekomen bleek het een beetje een afknapper te zijn. Op een hoog punt kon je nèt het meertje zien. Maar zo fraai als op de foto’s was het niet. Na een afdaling over een niet al te goed onderhouden (smal) pad kwamen we aan de voet van de volgende klim. Bovenop de klim kreeg Désiree last van een hongerklop. Tijd voor pauze dus. Helaas was er tijdens deze pauze weinig tijd voor rust. Er was namelijk een lieve wesp die Désiree lastig kwam vallen. Ze sprong van het bankje op en rende in het rond. Uiteindelijk hadden we toch onze broodjes op en hebben we onze weg vervolgd.

Op een punt op een kleine kilometer van huis konden we kiezen om nog een klein stukje bij de route aan te plakken, of rechtstreeks naar huis te gaan. We hebben er voor gekozen om nog even van de doorbrekende zon te genieten en een klein stukje om te lopen. Uiteindelijk was de route ruim tien kilometer.
Na het slot van de Tour de France etappe te hebben gekeken, zijn we op weg gegaan om wat te eten. In Siedlinghausen wilde Désiree graag voor Gyros gaan. Dit om vast te wennen voor als ze over een paar weken bij haar halfzus in Griekenland is. Wij kwamen bij een soort cafetaria uit, waar ze een paar gezellige zitjes hadden. Uiteraard nam Désiree dus de Gyros schotel. Ook Jolanda en Marc leek dit wel wat en namen dus hetzelfde. Hilbert had een cordon bleu met salade en patat. 

Toen het eten op was hebben we nog even een paar boodschappen gedaan bij de Kaufpark. De planning is om zo dadelijk nog een spelletje te spelen, maar of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten