vrijdag 22 juli 2011

Dag 6 - Vrijdag 22 juli

Vandaag was er voor de verandering eens geen regen voorspeld, derhalve waren de plannen vandaag om te gaan wandelen, en geen plaatsje te bezoeken. Marc had een rondje uitgezocht waar een flink aantal geocaches aan zouden liggen.

Tegen een uur of elf zijn we naar Grönebach gereden. Hier midden in het dorp hebben we de auto geparkeerd. Gelukkig hadden we de route ook in de GPS staan, want de eerste aanwijzingen konden we niet vinden. Het was een uitgezet rondje, dus we hoefden alleen maar de bordjes te volgen.

Al na een paar honderd meter ging het pad over in weiland. Tussen een paar paaltjes liep het “pad”. De eerste caches waren snel gevonden. Alsmede een paar weiden met schapen en koeien, wat vooral Désiree erg interessant vond. Na een klein stukje werd het pad steeds smaller. Uiteindelijk ging het over in een stronkenpad waar goed lopen nauwelijks mogelijk was. Dit ondanks het een bestaande route was. Voor oudere mensen, die niet al te goed te been zijn dus niet erg geschikt.

Aan het eind van het pad stond een hut, waar je kon schuilen, maar wat volgens ons ook gebruikt wordt in de winter als opwarmplaats tijdens het langlaufen. Op de route zijn we meerdere van deze hutjes tegengekomen. Verder bergopwaarts zagen we plotseling twee reetjes op het pad staan. Maar riep wellicht iets te enthousiast waardoor ze op de loop gingen. Helaas hebben we ze ook niet weer gezien.

Gedurende de wandeling werd het wat lichter in de lucht, tegen het eind van de middag kwam zelfs de zon er nog door. Echter de temperatuur bleef achter, met een graad of 16 hadden we het wel gehad. Tevens was er een vrij stevige wind, waardoor het ondanks het droog was toch enigszins herfstachtig aandeed.

Bij een oud spoorbruggetje waren we op zoek naar een geocache. Hilbert gleed bij het zoeken weg en ging door zijn knie. De knie zwol direct op, en was pijnlijk. We hadden direct terug kunnen gaan naar de auto, maar zoals we Hilbert kennen  ging hij ook nu door.

Uiteindelijk kwam de teller op circa 13 kilometer uit. Omdat we vlak bij de bron van de Ruhr waren, zijn we daar nog even met de auto naar toe gereden. De bron stelt an sich natuurlijk niet veel voor. Maar het was toch even leuk voor de foto.

In Winterberg zijn we op zoek gegaan naar een leuke tent om te eten. Van de week hadden we al een leuk Tiroler restaurant gezien dat ons wel wat leek, dus daar zijn we naar binnen gegaan. Jolanda ging voor een dagmenu. Deze bestond uit kalkoenfilet, een kleine salade en gekookte aardappelen met spekjes. Hilbert had een steak, met een een gebakken ei erop, boontjes en gebakken aardappelen.  Désiree had een schnitzel met tomaat en kaas overbakken, een kleine salade en aardappelpartjes. Marc had varkensfilet met zuurkool eronder en gebakken aardappelen. Het eten was allemaal erg lekker.

Na het eten zijn we naar huis gereden en nu maken we ons op voor een potje Rummygame. Kijken wie er vandaag het best / gelukkigst is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten