donderdag 21 juli 2011

Dag 4 - Woensdag 20 juli

Toen we vanmorgen opstonden was het voor het eerst niet zonnig. Het was miezerig tot regenachtig weer. In de vroege ochtend had Hilbert alweer broodjes gehaald beneden in het dorp. Hij is hier inmiddels al berucht, want ondanks de broodjes reeds uitverkocht waren, jaja om 8 uur, hadden ze al een zak voor ons klaarstaan.
Na het ontbijt maar eens een blik op de buienradar geworpen. Vanuit het oosten zou het droger worden, en in de middag zou het droog blijven. Van de buurvrouw hadden we gehoord dat Korbach een gezellig plaatsje zou zijn om te winkelen. De dorpjes hier in de buurt hebben niet echt een centrum, dus een stadje met iets uitgebreidere voorziening zou wel eens weer leuk zijn.
Tegen een uur of elf zijn we in de auto gestapt voor een ritje van een klein uurtje. Inmiddels was het droog geworden en was de planning dus om onderweg nog een wandeling te gaan maken. Waar je in de buurt van Winterberg overal parkeerplaatsen ziet waar wandelroutes beginnen, kwamen we ze nu niet tegen. Een kilometer of drie voor Korbach zagen we eindelijk een parkeerplaats waar wandelroutes zouden moeten beginnen. Helaas was er geen informatiebord, dus moesten we op de GPS een route uitzetten. Deze route ging over paden die wel op de kaart stonden, maar er in het echt niet waren. Dus maar een pad verder dan gepland en het ging wel goed.

Het eerste deel van de route ging door het bos, terwijl het laatste deel langs de bosrand liep met uitzicht op Korbach en een wat vlakker/ weidser landschap. De route was uiteindelijk zes kilometer lang. Vervolgens met de auto verder gereden naar Korbach.
We hadden de auto nog niet in de parkeergarage staan of we kwamen al een winkeltje tegen met prularia. Désiree en Jolanda konden hun lol niet op. Elk kwamen ze met wat beeldjes weer naar buiten. Vervolgens bleek het centrum van Korbach te bestaan uit twee delen. Het ene deel was de winkelstraat van enkele honderden meters lang. Inderdaad dus een stuk groter dan de dorpjes in de buurt van Silbach. Het andere deel was de oude stad. Dit bestond uit vele vakwerkhuizen en een oude stadsmuur. Na een wandelingetje door het oude deel van de stad zijn we nog even gaan winkelen. Uiteindelijk was het half zes toen we weer bij de auto waren.

Op de terugweg naar huis kwamen we door Willingen. Hier hebben we een tussenstop gemaakt voor het eten. We kwamen in een modern Italiaans restaurant, waar we met Italiaanse charme werden ontvangen. Hilbert had een pizza speciale, met de normale ingrediënten en ook verse tomaat en sla. Désiree ging voor de vertrouwde lasagne. Jolanda had één of andere gekleurde pasta en Marc had een soort spaghetti met champignon roomsaus. Gezien het pastadag was koste de gerechten van de pasta eters slechts € 6,50. Hierdoor hadden we nog geld over voor een lekker Italiaans ijsje. We hadden elk een hoorntje met 2 bolletjes ijs. Heerlijk!

Vervolgens zijn we rustig naar huis gereden. Vanavond zullen we waarschijnlijk weer een spelletje spelen, waar we gisteren geen zin in hadden. Wat we morgen van plan zijn is nog een vraagteken. De dag zal in ieder geval beginnen als de voorafgaande, Hilbert op weg naar de bakker.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten