maandag 18 juli 2011

Dag 1 - Zondag 17 juli

Omdat gisterenavond het meeste al was ingepakt was er vanmorgen niet al te veel meer te doen in huis. Tegen kwart voor tien zijn we dan ook vertrokken van de Perseusstraat. Afgesproken was om nog naar Oma Kuik te gaan, omdat ze ons dan maar één zondag hoeft te missen. Bij oma hebben we tussen de middag een kommetje soep en een broodje vlees gegeten. Mama heeft oma de haren nog maar even weer mooi gemaakt.

Na het eten zijn we in de auto gestapt voor een ritje naar het Sauerland. Omdat we bij oma een lange pauze hadden gehouden voelden we ons niet geroepen om onderweg halt te houden op een parkeerplaats. De reis ging voorspoedig, totdat we de snelweg afwaren. De GPS reageerde erg traag, met als gevolg dat we een afslag misten. Uiteindelijk via slingerweggetjes op de bestemming gekomen.

Wij waren nauwelijks uitgestapt of Maria kwam al naar buiten. Ons appartement is de onderverdieping van een huis met een mooi uitzicht op het kleine dorpje Silbach (gemeente Winterberg). Alles zag er keurig en schoon uit. Niets op aan te merken!

Onderweg hadden we gezien dat er in Siedlinghausen schützenfest was. Gezien we het vorig jaar in Belecke ook leuk vonden besloten we even te gaan kijken in het dorp drie kilometer van ons appartement. Helaas waren we aan de late kant, en hebben we weinig van de optocht kunnen zien. Vervolgens hebben we even in het dorp rondgekeken. Hier waren in ieder geval een aantal eetgelegenheden te vinden, alsmede in ieder geval een supermarkt. Hier kunnen we morgen(maandag) dus boodschappen doen.

Na het brood eten is Désiree gaan hobby-en. De overige drie voelden toch wat meer voor een wandeling om de omgeving te verkennen, gezien het weer er ook goed uitzag. De omgeving is wat meer glooiend dan waar we vorig jaar zaten. Ook hier is er een afwisseling tussen bos en weiden. De echte landbouw is hier niet te vinden, waar er bij Allagen veel gerst werd geteeld. De wandeling ging dan ook door gevarieerd gebied. Eerst een stuk bergop door het bos, vervolgens langs het riviertje “Namenlose” weer richting Silbach. Onderweg belde tante Ellen. Mama had echter moeite om haar te verstaan. Tja hoe zou dat nou komen. Nou zou het misschien kunnen zijn dat je de telefoon op de kop houd?! Het dorp zelf zag er ook verzorgder uit dan Allagen. Er zijn hier geen vervallen huizen. Veel gelegenheden om inkopen te doen zijn er niet, wel zijn er twee restaurants die goed aangeschreven staan. Het laatste stukje van de wandeling ging weer bergop richting het appartement.

Na de koffie hebben we vandaag niet veel meer gedaan. De traditionele Rumikub is vandaag nog niet uit de doos geweest. Morgen een nieuwe kans. Wat de planning voor morgen is, is nog niet bekend. Dat hangt ook af van het weer. Dat zullen we dus even afwachten. Als de dag van vandaag een voorbode is mogen we niet klagen, we zullen zien!

En tot slot de leukste foto van vandaag, Jolanda die de telefoon verkeerd om heeft en maar niet begrijpt waarom ze tante Ellen niet kan verstaan... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten