zaterdag 23 juli 2011

Dag 7 - Zaterdag 23 juli

Gisterenavond hebben Hilbert, Désiree en Marc een paar potjes gerummygamed. Dit keer was Désiree de succesvolste. Zij won twee van de drie spelletjes. Hilbert won er één. 

Wat gisteren niet vermeld is, is dat Jolanda ook enig lichamelijk ongemak heeft gekend. Ze is gisteren op één van die “paadjes” gestoken door een insect. De plek is inmiddels aardig ontstoken. Omdat ze bekend is met dit fenomeen is ze begonnen met het smeren van Hydrocortison, wat een paar jaar terug ook als middeltje tegen die beet is gegeven. Dit middel hebben we altijd op voorraad, omdat het ook dienst doet als eczeemzalf. Hilbert, de andere patiënt, heeft nog steeds erg last van de knie, waar nog steeds veel vocht in zit.

Vanmorgen kwam Désiree uit de badkamer rennen, ze had een teek op haar heup. Met de tekentang was het beestje snel verwijderd. Toen hij er uit was leefde hij nog, dus hopelijk heeft hij geen gif achtergelaten. Even in de gaten houden.

De planning voor vandaag was een dagje naar Paderborn. Dit is een stad ter grootte van Enschede, derhalve zou er meer te beleven moeten zijn dan in de dorpjes hier in de omgeving. Van de bakkersvrouw had Hilbert reeds gehoord dat er deze week feest wordt gevierd in Paderborn, het Libori feest. Het is een feest met kerkelijke oorsprong, maar tegenwoordig ook een volksfeest. 

Tegen half elf zijn we weggereden en iets voor twaalven waren we in Paderborn. De auto hebben we geparkeerd bij het centraal station. Het parkeren hier was niet gratis, maar met vijf euro voor een hele dag ook niet extreem duur. 


Vanaf het station zijn we richting het centrum gewandeld. Bij de eerste indruk leek Paderborn inderdaad al meer een stad dan de dorpjes hier in de buurt. De grotere winkelketens zijn hier vertegenwoordigd, alsmede meerdere warenhuizen. Van het feest hadden we nog niet veel gemerkt in het begin, maar het was al wel gezellig druk in de stad. Op verschillende plaatsten waren bier- en eettentjes geplaatst. 

In de buurt van het stadhuis hadden ze een Frans dorp opgebouwd, met allerhande franse gerechten en natuurlijk wijn. Op de pleinen rond de Dom was er een soort grote braderie, waar allerlei leuke dingen verkocht werden. Dit was duidelijk anders dan een wekelijkse warenmarkt.

Halverwege de middag heeft Marc, bij een bakkerij, op een kop koffie, met een lekker stuk taart erbij getrakteerd. Hierna hebben we ons rondje door het centrum van de stad vervolgd. De route ging onder andere door een parkachtig stuk, waar diverse bronnen te vinden zijn van de rivier de Pader. Het water wat door de stad stroomt is dan ook erg helder. Aan de rand van het centrum staat al een watermolen. Wat aangeeft hoeveel water er uit de diverse bronnen naar buiten stroomt.

Eerder op de middag hadden we al een restaurant gezien wat het best te vergelijken is met de wokrestaurants in Nederland. Het verschil is echter dat er in plaats van gewokt, alle gerechten op een bakplaat bereid worden. Daarnaast waren er de diverse voor- en bijgerechten, die we ook kennen van de wok in Nederland. Groot verschil was de prijs, want het “all you can eat” menu koste hier maar € 12,80, waar in Nederland meestal meer dan € 20,- moet worden neergeteld. Tegen etenstijd gingen we dus naar dit restaurant om een warme maaltijd te nuttigen. Het was een mooi opgezet restaurant, het was erg schoon en het eten was erg lekker. Bovendien was het gezellig druk.

Na een kleine twee uur aan tafel te hebben gezeten hadden we onze buikjes vol en zijn we weer richting de auto gelopen. Het was inmiddels tegen achten, dus de hoogste tijd om naar huis te gaan.

Na de koffie zijn Désiree en Jolanda nog wel een keer naar bed gegaan, want de vermoeidheid sloeg toe. Zo gek is dat natuurlijk ook niet, want de route die we door de stad hebben gelopen was ruim 10 kilometer lang, dan nog niet eens de meters meegeteld in de diverse winkels. Rummygame zit er vanavond dus niet meer in, morgen in de herkansing. 

Ten slotte nog een update vanuit de ziekenboeg. Aan het eind van de dag liep het been van Hilbert behoorlijk vol. Hopelijk gaat het na de nacht weer wat beter. Jolanda’s enkel was na de dag lopen behoorlijk opgezet en rood. Voordat ze naar bed is gegaan heeft ze goed gekoeld. De vorige keer duurde het enige weken voordat de ontsteking was opgelost. Bij Désiree was er alleen nog een klein puntje van de beet te zien. Er waren (nog) geen rode kringen ontstaan. Hopelijk blijft dat zo.

Morgen staat er een rustdag op de planning. Misschien een klein rondje lopen in de buurt, of een bezoek aan het schuttersfeest in Assinghausen. Het hangt ook van het weer af, want de voorspelling zijn niet al te positief, waar we vandaag geluk hebben gehad met drie spetters regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten