dinsdag 26 juli 2011

Dag 10 - Dinsdag 26 juli

Gisteravond hebben we nog een potje gerummygamed. Allemaal hebben we een potje gewonnen. We hebben echter niet met z’n vieren tegelijk gespeeld. Eerst waren Hilbert, Jolanda en Désiree begonnen, omdat Marc nog bezig was met de blog en foto’s. Daarna nam Marc de plaats van Jolanda in. Toen de dames naar bed waren hebben Hilbert en Marc nog één potje gespeeld. 

Vanochtend in de stromende regen heeft Hilbert weer voor de broodjes gezorgd, door in alle vroegte de bakker te bezoeken. Nog twee dagen dan heeft hij zijn taak volbracht, en heeft hij ons elke dag, op de zondag na, van lekkere broodjes voorzien, chapeau!

In de ochtend bleef het regenen, echter wel minder hard, en de lucht werd lichter. Désiree had geen zin om met een paraplu te gaan lopen, en is thuis gebleven en heeft op de laptop gezeten. Hilbert, Jolanda en Marc zijn wel een rondje gaan lopen. Vanwege de regen hebben we er wel voor gekozen om op de verharde wegen te blijven. Eerst een stuk de berg op achter ons appartement, daarna richting het dal. We hebben door het dorp geslingerd en gekeken welke huizen er tiptop uitzagen, en welke een beetje onderhoud nodig hebben. Toen we alweer in de straat waren zagen we aan de overkant van het dal een reetje in de wei staan. Het beestje stond eerst rustig te grazen, waarna het dartelend in de bosrand verdween. Het rondje duurde goed anderhalf uur, en de afgelegde afstand was zo’n 7 kilometer.


Na de wandeling kreeg Hilbert weer last van zijn been. Deze was behoorlijk stijf en dik. Bovendien werd hij ook een beetje misselijk. Daarom is hij even een uurtje op bed gaan liggen. Met het been van Jolanda gaat het weer de goede kant op. Veel pijn heeft ze niet meer, en de plek wordt ook rustiger. 

Tegen twee uur zijn we richting Willingen gereden, om te winkelen en ook te eten. We hadden de auto geparkeerd bij de Lidl, randje centrum en gratis parkeren. Hilbert wilde graag een keer trakteren op koffie met iets erbij. Bij dezelfde Italiaan waar we vorige week hebben gegeten gingen we op het terras zitten. Eerst zaten we op een onoverdekte plaats, echter gezien de donkere wolken die er aan kwamen zijn we verhuist naar een plaats onder een parasol, ehm beter gezegd een paraplu. Hilbert bestelde een cappuccino met verschillende soorten soesjes. Jolanda had een grote koffie met een stuk rode vruchten taart. Désiree had een wafel met vanillesaus,een bolletje ijs, slagroom en advocaat, geen koffie maar miniraalwater. Marc had een grote ijsco. Echter er ging hier het één en ander mis. Désiree kreeg een wafel zonder advocaat en slagroom en Marc kreeg in plaats van de grote bestelde ijsco een schaaltje met twee bolletjes. Blijkbaar had de ober moeite met het opschrijven van de nummertjes. Uiteindelijk hebben we beiden wel het goede gekregen. Het was erg lekker! Bedankt Hilbert!


Toen dus maar gaan winkelen. Désiree en Jolanda liepen eerst een klein stukje terug naar de Cruse mode winkel. De beide dames hebben het hier samen zo ongeveer een uur volgehouden. Er was grote opruiming. Van de afgeprijsde artikelen ging er nog een keer 20 % af. Désiree was al een tijd op zoek naar spijkerbroeken, nu vond ze er drie in haar maat en tevens betaalbaar. Verder hadden Désiree en Jolanda beiden een blouse gekocht met hetzelfde motief. Jolanda in het paars, Désiree in het blauw. 

Na het uitgebreide bezoek aan deze winkel was er niet zo veel tijd meer over voor de rest van het dorp.
In Willingen zit net zo’n restaurant als in Winterberg, beiden ook van de zelfde eigenaar. Vandaag hadden ze burgerdag. Dit hield in dat je onbeperkt burgers kon eten voor € 8,50. Er waren runderburgers en kipburgers. Uiteraard waren er de bekende burgerbroodjes. Naast burgers was er gebakken spek en friet. Wat niet mag ontbreken is rauwkost en keuze uit vijf verschillende sausjes. Het was erg lekker, maar de sfeer vonden wij in Winterberg beter. Dit werd vooral veroorzaakt door het personeel dat in Winterberg vlotter en spontaner overkwam.

Toen we klaar waren met eten en terug wilden naar huis regende het behoorlijk. Aangezien we maar één paraplu bij ons hadden heeft Hilbert de auto opgehaald en ons voor de deur opgepikt. Onderweg kregen we een plensbui op ons dak, gelukkig is de auto niet lek. Toen we eenmaal de heuvel over waren naar een ander dal leek het alsof daar al in uren geen regen meer gevallen was. Een heftige lokale bui zullen we maar zeggen.

In Brunskappel werd Marc de auto uitgestuurd om een paar foto’s te maken. We zijn al een aantal keer door het dorp gekomen, waar, uit de auto gezien, een leuk kasteeltje en een jachthuis staat.

Omdat Hilbert veel last had van zijn been, had hij geen zin om een spelletje te spelen. Désiree was moe, en ging vroeg naar bed. Marc en Jolanda hebben een potje gescrabbeld. Jolanda heeft gewonnen.

Als het morgen wat beter gaat met Hilbert gaan we nog een mooie wandeling maken, er is namelijk redelijk goed weer voorspeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten