zondag 17 juni 2012

Dag 8 - Wandelen Graftschaft

Gisteren avond begon het al goed, toen ik naar bed was is de radio kapot gegaan, die gaf een knalletje, maar Jolanda en ik lagen al in bed en hebben het toch niet gehoord. Vanmorgen rond half 11 was de buurman hier, omdat Hilbert had gezegd dat de radio kapot is. Rond half 12 zijn we weggegaan richting het plaatsje en toen liep de buurman net naar boven met een andere radio, wij hebben hem toestemming gegeven om naar binnen te gaan. Vandaag hebben we gekozen voor de GoldDorf route rondom Graftschaft, deze zou rond de 10 km zijn.


Onderweg hebben we ons een paar keer verlopen. We hebben halverwege de route een reetje gezien. Het was een mooie gevarieerde route met zowel bos, als open vlakte, en er waren ook een soort van kleine zwembaden onderweg, waar je met de voeten in kunt. En we hebben nog nooit zoveel bankjes gezien als vandaag, je kon ze ook niet missen, want ze waren rood van kleur. Uiteindelijk was de route 14 km, en hebben we toen we rond de 10 km waren in het dorpje op een terrasje ijs en koffie gehad. Echter was er een bolletje te weinig op, waardoor Marc gevraagd had hoe dat kon, uiteindelijk kregen we daarom € 1,20 korting per ijsje.


De laatste kilometers waren het zwaarste, want toen moesten we nog flink klimmen. De laatste kilometer kwamen we koeien tegen, en een waterplaatsje dus toen heeft Hilbert maar even de koeien water gegeven, die er erg blij mee waren, en meteen naar de drinkbak gingen om het eruit te drinken. Toen we weer bij de auto waren zijn we eerst even naar het appartement gegaan, en daar kwamen we de buurman tegen, die dus niet in het appartement is geweest, omdat hij geen reserve sleutel heeft (of niet kon vinden). Die is dus meegegaan naar boven, om er alsnog een radio te installeren, zodat we nu weer geluid hebben.



Daarna zijn we weer naar ons Balkan restaurant gegaan, waar we op het terras hebben gezeten. Echter dit keer geen stokbrood vooraf, want dat doen ze blijkbaar nooit buiten. Hilbert had een cordonblue, met kerrierijst en gewone sla, Jolanda had een roomschnitzel, met gewone sla en patat. Marc had een gehaktschijf met feta kaas ertussen, en daarbij had hij uiensaus, witte kool salade, rode rijst en patat, ik had ook zo'n schijf, maar dan zonder die feta kaas ertussen, verder hetzelfde dus als Marc. Toen we terug kwamen van het appartement heb ik samen met Hilbert nog even bij de buren gestaan, want die vrouw lijkt heel erg veel op mijn moeder, dus we hebben even foto's gemaakt. Ik ben daar vervolgens nog een uurtje blijven hangen, want het was wel erg gezellig bij onze beneden buren. Nu ben ik weer boven en kijken Marc en Hilbert 2 wedstrijden tegelijk. Ben benieuwd of Nederland er nog iets van kan maken!

Morgen lezen jullie ons wel weer

Liefs van ons allemaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten