dinsdag 19 juni 2012

Dag 10 - Biggesee

Wegens vermoeidheid van onze blogschrijfster mag ik, Marc, vandaag een verhaaltje typen. Vanmorgen zijn we na het ontbijt richting Attendorn gereden. De bedoeling was om een wandeling te maken bij of rond het stuwmeer de Biggesee. Vanaf de parkeerplaats zijn we de stuwdam opgelopen, een hoogteverschil van zo'n 60 meter. Bovenop aangekomen wilde ik een foto maken van het dal dat achter ons lag. Helaas kwam ik tot de conclusie dat het geheugenkaartje nog thuis in de laptop zat. Omdat we toch graag een aantal foto's wilden maken, en een geheugenkaartje tegenwoordig niets meer kost, besloten Hilbert en ik om even terug te rijden naar Attendorn, om een kaartje te kopen.


In de tussentijd hebben Désiree en Jolanda respectievelijk een glas appelsap en een coupe ijs naar binnen gewerkt bij het cafe bovenop de stuwdam.


Na circa een half uur waren Hilbert en ik weer terug, en konden we ook weer foto's maken. De bedoeling was om een stuk van circa 5 kilometer heen te lopen langs het water en dan een soortgelijke afstand over de heuvels terug naar de parkeerplaasts. Dus we gingen op pad langs het water. Het was erg benauwd, maar de zon was onzichtbaar. Vlak nadat we een camping waren gepasseerd liepen we langs een vrij stijle bergwand waarin veel (veld) muisjes zaten. Continu ritselde het tussen de bladeren en regelmatig liet een muisje zijn snuitje zien.


Tevens stonden er panelen langs de route waarop werd toegelicht wat onder het water is verdwenen tijdens het vol laten lopen van het stuwmeer. Toen we uiteindelijk op het keerpunt in de route kwamen hadden we al bijna 9 km op de teller staan. Door het geslinger langs het water was de afstand dus groter dan vooraf was voorzien. Tevens was er van het wandelpad dat we op de kaart hadden gezien geen spoor te bekennen. In de regio Schmallenberg werden alle wandelroutes keurig aangegeven met bordjes, hier niet. Ondertussen begon het ook te regenen. Onder de paraplu liepen we naar het punt waar Jolanda verwachte dat de route langs zou moeten lopen.


Wij zijn over een verharde weg weer richting de stuwdam terug te lopen. De route bepaalden we meer op gevoel dan door het volgen van de bordjes. Omdat Désiree ook erg verkouden was, vond ze het niet altijd even leuk meer, echter ze zette moedig door. Na een klein uurtje klaarde het weer wat op en ook ons humeur werd weer wat vrolijker. We daalden weer af richting de stuwdam en liepen vervolgens door richting de auto. Op de parkeerplaats aangekomen stond de teller op 17 kilometer.


Dus bijna 7 meer dan eigenlijk de bedoeling was geweest. Inmiddels was het tegen vijfen, maar we besloten toch nog even naar Attendorn te rijden om even in het dorp te kijken.

We waren de parkeerplaats nog niet af, of de dames liepen een prullaria winkeltje in. Jolanda heeft er een Thun (aardwerk) beeldje gekocht in de vorm van een zeehond. We liepen verder het centrum in van het gezellige stadje. Uiteraard was het niet al te druk, aangezien het hier geen vakantie is en het tevens al rond sluitingstijd van de winkels was. Na een klein uurtje in het dorp te hebben gelopen zijn we gaan eten bij een Chinees buffetrestaurant. De chinese gerechten zijn hier wel iets anders dan we in Nederland gewend zijn, maar het eten was goed.

Uiteindelijk zijn we rond half acht uit Attendorn weggereden en waren we rond half negen weer bij ons appartement. Désiree heeft nog een half uurtje met de buurtjes gesproken/ muziek uitgewisseld en toen ze boven kwam is ze vrij snel doorgegaan naar het bedje. Dat mag ook wel na ongeveer 20 kilometer lopen, terwijl je niet eens door je neus kunt ademhalen, RESPECT!

Morgen is alweer de laatste volledige dag hier in het mooie Sauerland. Wat we precies gaan doen weten we nog niet. Wel zullen we nog één keer gaan eten bij ons favoriete Balkanrestaurant. En jullie lezen morgenavond wel wat we verder hebben uitgespookt!

Liefs van ons alle vier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten