zaterdag 25 mei 2013

Saureland 2013 - Dag 6 - Keulen



Na al het wandelen in de Sauerlandse bergen werd het tijd voor een bezoek aan de grote stad. Dit jaar is onze keuze gevallen op Keulen. Veel goede verhalen over gehoord, vandaag eens kijken of we het hier mee eens zijn. 

Tegen kwart voor tien zijn we weggereden. Eerst een stuk over de provinciale B-wegen, het laatste stuk over de snelweg. Aan de rand van het centrum hebben we de auto geparkeerd in een parkeergarage. Uiteindelijk was het nog een kilometer of 2 lopen naar de Dom en het Centraal station. Op het station hebben we eerst een kop koffie gedronken, alvorens de stad te verkennen. 


Eerst zijn we even de Dom in geweest, deze was erg hoog, maar tijdens onze tripjes zijn we, zeker van binnen, mooiere kerken tegengekomen. Vervolgens zijn we de winkelstraat ingewandeld, waar de bekende ketens zich bevinden. 

Toen de dames winkel in winkel uit gingen is Marc even een stukje wezen lopen om te zien waar nog leuke stukjes van de stad te vinden waren. Hilbert liep even alleen een winkel in. Bij een afstapje viel iemand, wiens knie in Hilbert’s bovenbeen terecht kwam. Dit was behoorlijk pijnlijk. Deze man voelde zich erg schuldig en Hilbert moest en zou zijn visitekaartje meenemen om eventueel verzekeringswerk af te kunnen handelen. Uiteindelijk zou het been behoorlijk pijnlijk blijven, maar we zijn wel “gewoon” verder gegaan met ons bezoek aan Keulen. 


Helaas waren er weinig bijzondere winkels. We hadden gehoopt dat er in Keulen meer aparte winkels zouden zitten, maar het bleef vooral bij de bekende ketens. Inmiddels was het weer koffietijd en hebben we bij Karstadt koffie gedronken. 

Na deze pauze kwamen we in een straatje met meer aparte winkels. Hier hebben we uiteindelijk een redelijk deel van de middag doorgebracht. Niet dat we veel gekocht hebben, maar toch. Op de Alte Markt kwamen we uiteindelijk bij een winkel waar ze decoratiematiriaal verkopen, waaronder pluchen knuffeldieren. Ondanks dat het geen “Knopf im ohr” was, heeft Jolanda haar collectie toch met drie beestjes uitgebreid. 


Inmiddels was het al weer etenstijd. In een zijstraatje vanaf de Rijn hebben we gegeten bij een Italiaan. Hilbert en Jolanda hadden elk een pizza, Marc en Désiree elk een pasta. Na het eten hebben we nog een rondje gelopen vanaf langs de Rijn, over de ene brug naar de overzijde en over de spoorbrug weer terug. Aan de overzijde van de Rijn was er een middeleeuws feest bezig, waar een aantal mensen speelden alsof ze in de middeleeuwen leven. Dit was niet echt groots opgezet, maar wel gezellig. 


Uiteindelijk was het iets over acht dat we uit Keulen weer weg zijn gereden. Zo’n anderhalf uur later waren we weer thuis. De stad Keulen was leuk voor een dag, toch was het niet de leukste stad die we hebben bezocht. Zo vonden we bijvoorbeeld Marburg, waar we vorig jaar waren, zeker zo leuk.

Voor morgen staat er niet zo veel op het programma. Het weer dat voorspeld wordt is niet om over naar huis te schrijven. Hopelijk kunnen we nog even wandelen in de buurt. Anders moeten we onze tijd verdoen met het spelen van spelletjes, en uitrusten van een leuke maar vermoeiende dag “grote stad”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten