dinsdag 21 mei 2013

Sauerland 2013 - Dag 2 - Lenne



Vanmorgen hebben we het eerst rustig aan gedaan. Lekker ontbeten met nog uit Nederland afkomstig brood. Dit was natuurlijk het gevolg van tweede pinksterdag. Gisteren was er geen mogelijkheid om boodschappen te doen.

Na het ontbijt zijn we daarom naar Schmallenberg gereden om boodschappen te doen. Met een kar vol kwamen we weer uit de Lidl. Tegen twaaf uur waren weer bij het huisje. Snel even brood gemaakt en er vandoor om te gaan wandelen. De zon scheen namelijk zowaar. Voor de komende dagen is veel regen voorspeld, dus moeten we er van genieten.


Om niet meteen weer een stuk van de route van gisteren te lopen besloten we niet de Golddorf-route van Fleckenberg te lopen, maar die van Lenne. Een klein dorpje 5 kilometer verder op. Via een dalletje liepen we langs een kabbelend riviertje omhoog. De kleuren in het nog groen wordende bos waren prachtig. Heel anders dan wanneer we in juni of juli lopen, wanneer er maar een kleur groen is. Onderweg een paar keer op een bankje gezeten wat te eten of te drinken. Het was echt aangenaam wandelweer. Drie uur later en 9 kilometer verder waren we weer terug bij de auto.



Omdat we het koelwaterreservoir toch nog niet helemaal vertrouwden, wilde Hilbert graag even langs de locale Mazda dealer. Deze bevindt zich aan de andere kant van Schmallenberg. De dames hebben we afgezet in het centrum, Hilbert en Marc zijn even naar de garage doorgereden. De monteur had snel de vinger op de lekke plek gelegd. Helaas was het niet mogelijk om het reservoir meteen te vervangen, dus morgen rond een uur of twee mogen we de auto even brengen. Goede service van de dealer, op korte termijn herstel mogelijk.

Terug in Schmallenberg hebben Hilbert en Marc zich weer bij de dames gevoegd. Bij een bakkerij hebben we even een kop koffie gedronken. Na een rondje door de supermarkt (HIT) zijn we weer richting boerderij gereden. Even hebben we zitten te relaxen, toen was het al tijd om te gaan eten.

We hebben gegeten bij "Gasthof Rohrig" hier beneden in het dorp. Voor een leuk bedrag hadden ze hier een dagmenu in de aanbieding: Soep vooraf, salade van het buffet, 2 steaks, braadworst, patat en een dessert na. Omdat er botten in zaten heeft Desiree een andere variant gekregen, waarbij er geen botten in zaten. Jolanda kreeg per abuis ook het stuk vlees zonder "knochen". Marc en Jolanda hebben het vlees toen eerlijk verdeeld. Hilbert heeft niet gekozen het menu, maar voor een schnitzel met vruchten. Hij kreeg echter als service van de zaak wel de soep en het dessert bij zijn gerecht. De porties waren eigenlijk net te groot. Dus morgen moeten we compenseren, door een balansdag in te lassen. Veel lopen, weinig eten... Maar of dat er ook van gaat komen valt nog te bezien. De weersvoorspellingen voor morgen zijn slecht. Veel regen en lage temperaturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten