maandag 27 mei 2013

Sauerland 2013 - Dag 8 - Golddorfroute Wenholthausen



Na regen komt zonneschijn. Vanmorgen toen we de gordijnen open deden was het niet alleen droog, maar de zon scheen ook nog. Zou het vandaag dan toch echt een lekkere wandeldag worden?

Na het ontbijt zouden we eigenlijk eerst boodschappen gaan doen, echter wilden we ook een tochtje gaan lopen op een kilometer of 30 van hier, dus besloten we naar Wenholthausen te rijden. Wellicht is die omgeving ook een optie voor volgend jaar. 


Wij hebben de auto geparkeerd in het midden van het dorp, waar ook het beginpunt van de wandelroute was. Deze wandeling staat vooral in het teken van het platte land en minder van bossen dan de wandelingen in de omgeving van Schmallenberg. We liepen dan ook tussen de weilanden door, en af en toe door een bosrand. De temperatuur was aangenaam, ook een heel verschil met de voorafgaande dagen. 


Goed over de helft kwamen we langs een klein stuwmeertje. Hier waren zowaar ook andere mensen te vinden die aan het wandelen en/ of relaxen waren. Tevens stond hier een kiosk waar we wat konden eten en drinken. Op een terrasje in de zon, zou het dan toch echt zomer gaan worden? 


Na driekwartier te hebben genoten zijn we verder gewandeld voor de laatste paar kilometer van de route. Langs het riviertje liepen we weer terug naar de auto. De teller stond uiteindelijk op twaalf kilometer.
We zijn vervolgens naar het 5 kilometer verderop gelegen dorp Eslohe gereden. Dit is één van de grotere dorpen in de regio. We hadden gehoopt dat hier nog wat te winkelen was, echter dat viel ons een beetje tegen. 

 

Wij hebben in Schmallenberg gegeten bij Stoffels, waar we de afgelopen jaren al een paar keer eerder zijn geweest. Hilbert, Jolanda en Marc hadden de Stoffelspfanne, schnitzel met spek en ui met gebakken aardappelen. Désiree een Jägerschnitzel met aardappelkroketjes. Allen hadden we, zoals gebruikelijk in Duitsland, weer salade.

Zo was de dag weer voorbij en ook voor morgen wordt prima wandelweer voorspeld. Wij hebben nog één Golddorfroute op het programma staan, die we morgen willen gaan lopen. Deze is wel dichter bij huis dan die van vandaag. Wanneer het weer net zo lekker is als vandaag tekenen we er voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten