woensdag 22 mei 2013

Sauerland 2013 - Dag 3 - Schmallenberg



Net als gisteren hebben we het vanochtend rustig aan gedaan. Het regende namelijk. Volgens de verwachting zou het rond het middaguur op te klaren. Dus hebben we ons in de ochtend op onze eigen manier vermaakt. 


Rond het middaguur zijn we uiteindelijk richting Schmallenberg gereden. Bij de toeristinformatie hebben we een wandelroute opgepikt. Omdat we vanmiddag met de auto naar de garage moesten was het niet zo’n lange dit keer. De route liep eerst de heuvel op en liep afwisselend door weiden en bos. Met de regen viel het mee. Een paar keer een paar spetters. Wel was het erg fris voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur lag niet veel hoger dan acht graden. In combinatie met vochtige lucht was dat dus niet erg warm. Uiteindelijk hadden we een kleine zeven kilometer gelopen. 


Désiree en Jolanda zijn vervolgens het dorp ingewandeld, om te winkelen. Zij hebben eerst even koffie gedronken op het marktpleintje. Hilbert en Marc zijn naar de garage gereden. Helaas waren we iets te vroeg, want het personeel had pauze. Toen de pauze voorbij was het koelwaterreservoir snel vervangen.
Terug in het dorp liepen Hilbert en Marc een rondje en kwamen onderweg de dames weer tegen. Samen zijn we nog even bij de toeristinformatie wezen kijken, maar daar hadden ze weinig interessants voor ons.


Nadat we even gerelaxt hadden in ons huisje zijn we bij de Italiaan in ons dorp gaan eten. Dit keer minder zware kost als gisteren. Hilbert, Marc en Désiree hadden een pizza. Jolanda koos voor pasta. 

Vanavond gaan we nog een spelletje spelen. Wat er morgen op het programma staat is nog niet heel duidelijk. De verwachting voor morgen is regen bij een temperatuur van een graad of zeven. Tevens is er voor vannacht in de hoger gelegen gebieden van de regio zelfs sneeuw verwacht. Zouden we morgen zelfs eind mei in een wit landschap wakker worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten