woensdag 29 mei 2013

Sauerland 2013 - Dag 10 - Schmallenberg, Lennestadt-Alterhundem - SLOT



Vanmorgen hadden we gehoopt dat we nog een stukje konden gaan wandelen voordat het zou beginnen met regenen. Helaas bleek het niet zo te zijn, het regende al vanaf het moment dat we opstonden. 

Omdat we niet van plan waren om de hele dag thuis te blijven zijn we ’s ochtends nog even Schmallenberg ingelopen. Désiree en Jolanda hebben wat inkopen gedaan bij de Rossmann (drogist). Een stukje verderop kwamen we bij een schoenwinkel terecht. Désiree zag een paar mooie wandelschoenen staan. Gezien het feit dat haar huidige schoenen inmiddels aardig versleten zijn, werd het tijd dat er nieuwe gekocht gingen worden.   

Dagelijkse taak Hilbert, de afwas

Een stukje verderop in het dorp kwamen we nog langs een winkel waar decoratiemateriaal werd verkocht. Jolanda had een Villeroy & Boch paasbeeldje gekocht, Désiree placemats, omdat de huidige inmiddels niet meer goed schoon te krijgen zijn. 

Inmiddels was het tegen half één en gingen de winkels dicht voor siësta, ja dat kennen ze ook in Duitsland. Wij hebben thuis geluncht, en daarna vast een deel van de tassen ingepakt. ’s Middags wilden we even ergens een kopje koffie gaan drinken. Alleen was nog de vraag waar. Wij kwamen uit in Lennestadt-Altenhundem. Hier zijn we doorgereden toen we naar Keulen gingen, en het leek een aardig dorp.

Onze huiskoeien
Toen we aankwamen hebben we eerst koffie gedronken bij een bakkerij. Hierna nog even het dorpje in. Hier waren aanzienlijk meer winkels dan in de andere dorpjes waar we zijn geweest. Dus konden de dames nog even lekker winkelen. Nu was het Jolanda die twee paar schoenen heeft gekocht. De buit van Désiree was een trui voor van de winter, ook al had ze hem deze week hier ook wel kunnen gebruiken. 
Toen de meeste winkels gingen sluiten zijn we weer naar de auto gegaan. Voor de laatste keer zijn we naar Grafschaft gereden om bij “Giel” te gaan eten. Hilbert had wederom een varkensrugsteak, dit keer de “Art des hauses”, Jolanda had een soort zult (hoofdkaas), Marc had kipfilet en Désiree wederom Jägerschnitzel, omdat deze gisteren zo lekker was. Het was wederom erg lekker! 

Dagelijkse taak Marc: Foto's en blog
Vervolgens zijn we naar huis gereden om de laatste dingen op te ruimen. Vanavond nog een potje Rummikub om het af te leren en morgen bijtijds weer naar Nederland. Morgen moeten Hilbert, Désiree en Marc naar de tandarts. Désiree gaat donderavond naar Heerhugowaard omdat ze vrijdag de hele dag mag werken. 

Zo is de vakantie weer ten einde. Het weer was wisselvallig, zon, regen en zelfs sneeuw, maximumtemperaturen tussen 5 en 25 graden. Maar we hebben ons prima vermaakt. Al met al waren het tien zeer geslaagde dagen! Hilbert en Jolanda hartelijk dank voor deze prachtige vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten