maandag 20 mei 2013

Sauerland 2013 - Dag 1 - Fleckenberg




De blog zou eigenlijk moeten beginnen op maandag 20 mei, maar er zijn wat omstandigheden gebeurt die voor aanvang van de vakantie gemeld dienen te worden. Afgelopen week heeft Hilbert de auto voor de keuring naar de garage gehad. Tevens had de auto een grote beurt gehad. Je zou dus verwachten dat de auto in topconditie zou verkeren. Echter toen Hilbert ons zaterdag van het station in Hengelo ophaalde stond er bij terugkomst bij de auto een plasje vloeistof onder de auto. De auto was nauwelijks gebruikt, en het was Hilbert niet eerder opgevallen. Op de parkeerplaats bleek bij nader inzien ook een plasje te staan. Dus er is iets lek. Onder de motorkap gekeken en het leek er op dat het tankje van de koelvloeistof was. Omdat het zaterdagavond is, en de komende twee dagen Pinksteren, heeft Hilbert besloten de ANWB Wegenwacht hulp te vragen. Het was inmiddels donker, dus het was lastig om het lek te vinden. De verdenkingen gingen uit naar de koppeling tussen de slang en het reservoir. De volgende dag bleek echter dat er nog vloeistof weglekt. Omdat we geen risico’s wilden lopen om met een oververhitte auto langs de snelweg te komen staan, nogmaals de wegenwacht gebeld. De monteur heeft even gekeken en de lekkage zat echt in het reservoir. De man vertelde dat het geen probleem zou zijn. Alleen eventueel onderweg even kijken of het vloeistofniveau te veel gedaald was en dan bijvullen. In Schmallenberg zit een Mazda-dealer, dus komende week daar informeren of ze ter plaatse het reservoir kunnen vervangen. 

Vanmorgen zijn we eerst langs oma Kuik gegaan om nog een bakje koffie te drinken. Tevens hadden Ellen en Remco gisteren toen ze bij oma op de koffie kwamen twee bakken nasi meegenomen, die ze teveel gekookt hadden. Dus deze hebben we met oma opgegeten. Tegen een uur of één zijn we weggereden uit Enschede. Halverwege het niveau van de koelvloeistof gecontroleerd, maar er bleek nauwelijks iets weggelekt te zijn. 



Tegen half vier zijn we aangekomen in Fleckenberg. We zitten dit jaar in een boerderij, net buiten het dorp. Bij aankomst hebben we aangebeld, maar er was niemand aanwezig. Wel zat de sleutel in de deur naar het appartement. Wij twijfelden wat te doen. Uiteindelijk hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we naar binnen gegaan. Nadat we ons hadden gesetteld kwam de heer des huizes even polshoogte nemen. Het was inderdaad de bedoeling dat we naar binnen zouden gaan. Zijn vrouw was pas geopereerd, en ze verbleven bij haar ouders. Dus we hadden de goede beslissing genomen om binnen te gaan. De eigenaar was overigens een erg vriendelijke man. Echt nog een jonge boer. Het appartement zit er tiptop uit en is van alle luxe voorzien. 



Omdat het weer even opklaarde hebben we besloten om nog even de omgeving te verkennen. In het dorp hebben we een rondwandeling opgepakt. Deze bleek een kilometer of zeven te zijn. Met de aanloop vanaf de boerderij werd de wandeling uiteindelijk negen kilometer. Helaas bleef het niet continue droog, maar de omgeving is in ieder geval weer prachtig. 



Na thuiskomst nog een broodje gegeten en koffie gedronken. Ook weer onze jaarlijkse traditie opgepakt, Rummikub. Morgen wordt het goed weer, dus we gaan lekker wandelen. Uiteraard moeten eerst de boodschappen weer gedaan worden, anders hebben we weinig te eten komende dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten