zondag 26 mei 2013

Sauerland 2013 - Dag 7 - Ruhetag und regentag



Vanmorgen zijn we wat later dan gebruikelijk aan het ontbijt gaan zitten. Na de lange dag van gisteren hadden we het wel verdiend om uit te slapen. Tevens gaven de weersvoorspellingen ook geen aanleiding om vroeg op pad te gaan. 

Bij het opstaan bleken de voorspellingen helaas waar te zijn, regen. Dus rustig ontbeten, waarna we een potje hebben gerummikubt. Ondertussen nog via internet naar Utrecht – Twente gekeken, wat voor de tukkers niet leidde tijd het goede resultaat. 


Gisteren hadden we ons al bedacht dat we vandaag in Schmallenberg wel even een kop koffie konden gaan drinken. Op kosten van Jan H. uit E. mochten we ons te goed doen aan een heerlijke kop koffie/ cappuccino en een stuk taart. Jan, het was heerlijk! Ondanks het slechte weer was het behoorlijk druk in het café. Blijkbaar waren veel mensen met de auto op pad voor een rondje door het Sauerland, en waren ze toe aan een lekkernij als ze door Schmallenberg reden. 


Daarna hebben we thuis een potje gescrabbeld. Voor de afwisseling tussen het rummikubben door. Inmiddels was het alweer tijd om te gaan eten. 

De planning was om in ons dorp bij een restaurant te gaan eten. Echter vonden heb bij de ene behoorlijk aan de prijs, en bij een andere hadden ze niet echt iets op de kaart wat ons aansprak. 

We wisten dat er in Grafschaft een leuke tent zat, waar we vorig jaar een ijsje hebben gegeten. Hier stond vooral veel vis op de kaart, waar eigenlijk alleen Marc gek op is. Een paar panden verder zat nog een restaurant wat meer bij ons paste. Uiteindelijk gingen we dus pas eten bij optie vier.


Désiree had een zigeunerschnitzel met friet, Jolanda bloedworst met gebakken aardappelen, Hilbert had gekruide varkensrugsteak met ham en kaas over bakken met rösti en Marc had varkensneksteak met aardappelpartjes. Allemaal hadden we er een salade bij. Dit was één van de beste restaurants waar we dit jaar hebben gegeten, en wellicht komen we hier van de week nog een keer terug.  


’s Avonds hebben we het rustig aan gedaan. Rustig koffie gedronken en voor het eerst geen spelletje gespeeld. Dit hadden we vandaag al genoeg gedaan. 

Nog steeds regende het, dus een klein rondje lopen zat er helaas niet in. Van opstaan tot gaan slapen heeft het geregend. Gelukkig voorspellen ze morgen weer (wat) beter weer en kunnen we er weer op uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten