donderdag 23 mei 2013

Sauerland 2013 - Dag 4 - Golddorfroute Fleckenberg



Helaas, vanmorgen wakker geworden en vol verwachting naar buiten gekeken, maar helaas geen wit landschap. Gewoon regen. Wel was het ijzig koud. De temperatuur zal niet veel boven het vriespunt hebben gelegen. De volgende stap na het ontbijt was om op de buienradar te kijken. Deze had ook niet veel goede berichten voor ons. Regen, regen en regen. 


 Echter toen we naar buiten keken begon het op te klaren. We besloten de stoute schoenen aan te trekken en toch maar te gaan wandelen. De Golddorfroute van Fleckenberg staat op het programma. We begonnen vlak bij onze boerderij. Zowaar de zon begon te schijnen. Na een paar kilometer echter begon het weer te betrekken. Onder de paraplu zijn we toch verder gelopen. Toen we halverwege weer in het dorp waren, stonden we even onder kap van een boerenschuur. De regen werd wat minder en we besloten toch verder te wandelen. Aan de andere kant van het dorp de heuvel weer op.  Het klaarde weer wat op, de regen stopte. We waren dus blij dat we de route hebben voortgezet. Het was een afwisselende route door het dorp, door bossen, door weilanden en langs de rivier. Toen we weer thuis waren stond er 12 kilometer op de teller. 






Thuis hebben we even koffie gedronken, waarna we in Schmallenberg boodschappen hebben gedaan. Komende dagen gaan we daar waarschijnlijk niet meer aan toekomen. Morgen wordt goed weer voorspeld en willen we gaan wandelen op de Kahler Asten (bij Winterberg) en zaterdag willen we naar Keulen voor een dagje “grote stad”. Vervolgens zijn we naar Bad Fredeburg gereden, omdat we wilden gaan eten bij het Joegoslavische restaurant waar we afgelopen jaar vaak zijn geweest. Eerst nog even gestopt bij de Birkenstockshop. Désiree wilde graag kijken naar een paar nieuwe sandalen. Helaas voor haar was het type dat ze graag wilde niet meer leverbaar.



Bij het goede restaurant van vorig jaar hebben we nu ook weer heerlijk gegeten. Net als vorig jaar hadden we vooraf brood met reuzel en (pittige) knoflooksaus. We hadden voor de verandering allemaal hetzelfde, de balkangrillplatte. Een mixed grill met patat, rijst en (witte kool) salade. Alleen zaten er dingen op die Désiree niet zo lekker vond. Dus werd er met eten geruild,totdat ook Désiree tevreden was. Conclusie Désiree had net zo goed meteen kunnen kiezen voor de gehaktrolletjes.    Vanavond gaan we weer een potje Rummykub spelen, gisteren draaide het uit op een discussie over de spelregels, welke in 2 – 2 eindige, we zullen zien of het vanavond zonder discussies verloopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten