vrijdag 30 september 2011

Rome dag 5

Vanmorgen is alweer de laatste ochtend in Rome. Dus dat betekend spulletjes weer bij elkaar pakken en de tas inpakken. Met Désiree gaat alles goed, met Marc iets minder. Hij heeft een stevige verkoudheid te pakken heeft het hoofd vol zitten.
Na het ontbijt hebben we tegen kwart voor tien afscheid genomen van de mensen van het B&B. Zij waren op dat moment bezig met het verschonen van een andere kamer, de onze kon nu dus ook in de wachtrij.
Gezien de tassen die we bij ons hadden besloten we het redelijk rustig aan te doen. Een bezoek aan het Vaticaan hebben we deze keer laten schieten. Nu is het toch al zo dat Rome de eerste stad is de we bezoeken waar we aan drie hele dagen geen genoeg hadden. Dus er zal in de toekomst nog wel een tripje Rome inzitten.
We zijn overgestapt op de metro vlak bij de Sint Pieter, om vervolgens te gaan relaxen bij de Spaanse trappen. Hier hebben we een klein uurtje gezeten en heeft Marc maar eens een paracetamol ingenomen, in de hoop dat de hoofdpijn wat zou afzakken. Dit was gelukkig het geval. Na het uur besloten we rustig door de winkelstraat te gaan lopen. Langs de Via del Corso kon Désiree het niet laten om nog een ondergoedwinkel in te gaan. Hier vond ze net als gisteren weer een leuk en ook goedpassend stelletje.
Vervolgens zijn we richting Vittoriano gelopen, het nationaal monument waar we gisteren ook waren. Nu nog een paar foto’s geschoten bij daglicht. In een parkje heeft Désiree de duiven de laatste kruimels TUC gevoerd, die dit erg lekker vonden. Angst hadden ze op het laatst niet meer voor ons. Marc heeft ondertussen nog wat foto’s gemaakt op het Capitool, ook een van de 7 heuvelen van het klassieke Rome.
Langs de keizerlijke fora, of beter gezegd de overblijfselen hiervan, zijn we weer richting het Coloseum gelopen, alwaar we de metro konden pakken naar Ostiënse. Bij het Coloseum heeft Désiree haar o zo verdiende slush gehad (citroensmaak). Op station Ostiënse hebben we ons weer voorzien van de veel te dure treinkaartjes naar het vliegveld. Deze acht euro hadden we ons ook beter kunnen besparen, want zoals verwacht werden we ook nu weer niet gecontroleerd. Deze hele week zijn onze kaartjes niet één keer gecontroleerd. Nu snappen we ook wel waarom de boetes zo hoog zijn. Als er een keer gecontroleerd wordt zullen er wel heel veel zwartrijders in de trein zitten.
Goed drie uur waren we op het vliegveld, alwaar we op zoek gingen naar wat te eten. Désiree had wel weer zin in een salade van de Mac, echter zat de Mac hier achter de douane. Bij de overige stalletjes konden we niets vinden, dus zijn we maar door de veiligheid check gegaan. Helaas had deze Mac geen salade dus heeft Dees een BigMac menu besteld, van het drinken en de friet heeft Marc een deel mee gehad. Aangezien hij niet veel zin had in eten op dit moment.
Om goed vijf uur konden we het vliegtuig in, welke we eerder op de middag zagen landen toen we bij de Mac zaten. In het vliegtuig kregen we net als op de heenweg weer twee boterhammen. Dit keer was er geen witte bij. Op de ene zat Eier-kaassalade en op de andere kipfilet en één of ander salade. Désiree vond die met Eier-kaassalade niet zo lekker, de andere wel. Zo kwam het dus dat Marc 3 boterhammen had. Om goed half acht landden we op Schiphol, zo’n twintig minuten eerder dan gepland. Dit was dus het einde van deze trip. Nu zitten we in de trein op weg naar Den Helder om even bij Désiree haar ouders op bezoek te gaan, omdat we niet weten of Dees de komende weekenden moet werken. Morgen gaan we bijtijds richting Enschede om de verjaardag van Marc’s vader te vier (hij is de 25-ste 60 geworden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten