dinsdag 27 september 2011

Rome dag 1 - Heenreis


Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan en hebben we thuis met Hilbert eerst nog koffie gedronken. Gezien onze vlucht om 14.10 hoorde te vertrekken zijn we om zes over tien in Hengelo op de trein gestapt. Pa bedankt voor het naar Hengelo brengen. 

In de trein was het redelijk rustig en we waren keurig op tijd op Schiphol. Voor Désiree wordt het de derde keer vliegen binnen een maand, aangezien ze net terug was van haar vakantie naar Griekenland. Omdat deze vakantie niet was wat ze zich er van had voorgesteld, besloten we om het nog eens dunnetjes over te doen met een stedentrip naar Rome. Voor Marc is het de eerste keer dat hij in een vliegtuig stapt. Hij had geen idee wat het was, maar Désiree vond het de vorige keer al geweldig. 

Om half twee ging de gate open en konden we instappen. Wij zaten helemaal achterin. Marc zat voor het raam om foto’s te maken, Désiree op de middelste van de drie stoelen. Iets later dan bedoeld stegen we op. Ondanks dit iets late vertrek zouden we toch ruim op tijd in Rome aankomen, dit door een gunstige wind. Bij het opstijgen hadden we beiden geen tot weinig last van onze oren.

Tijdens de vlucht kregen we twee boterhammen. Een witte met iets van runderrookvlees en een bruine met kaas. Verder naam Désiree een glas wijn, tja ze is nu eenmaal op vakantie, en Marc een kop koffie. Bij het aanpakken van de koffie ging er echter een klein beetje over de rand. Gevolg een vieze koffievlek op de broek. Later kwamen ze nog een keer met koffie en thee langs met een stroopkoekje. 

Uiteindelijk landen we een minuut of 10 te vroeg op Leonardo da Vinci airport. Tijdens het opstijgen en landen hadden we een klein beetje turbulentie, echter vonden we het nog wel meevallen. Omdat we alleen handbagage bij ons hadden, konden we in Rome zo doorlopen, ideaal. Marc had de voorstelling bij vliegen van het in de trein stappen, en dat kwam ook wel zo uit. Met dank aan het fraaie weer in Europa hebben we wel kunnen genieten van prachtig uitzicht, vooral op de Alpen. 

Op het treinstation moesten we een kaartje kopen naar Rome. Waar we op internet hadden gelezen dat dit ongeveer € 5,50 zou kosten, was dat nu ineens € 8,- per persoon. Wat een prijzen, zeker als je je voorstelt dat 7 dagen binnen Rome gebruik maken van ALLE openbaar vervoer maar 16 euro per persoon kost. Dat zijn de vele ritjes van een half uur meer dan van alleen het vliegveld. 

Op station Travesere moesten we overstappen op de trein naar Ottavia, waar ons bed and breakfast staat. We wilden in de buurt van Travesere wat eten, maar helaas was er in de directe omgeving van het station niets te vinden. We besloten om door te reizen naar Ottavia, en daar wat te gaan eten. 

Aangekomen in Ottavia was de weg naar het B&B een korte. Wij belden aan en meteen werd de poort geopend. Een aardige vrouw begroette ons in haar beste Engels, kortom nog slechter als het onze. Echter ze deed er alles aan om het ons naar de zin te maken. Doordat het net geregend had, liepen we met onze vieze voeten naar binnen waar de plavuizen meteen zwart kleurden. De beste dame vloog ineens weg en kwam terug met een zwabber en een doek die we bij de deur konden leggen als matje. De kamer ziet er prima uit en ook de ontbijtruimte was schoon en ruim. 

Na een eerste bezichtiging zijn we naar de winkel gegaan om een paar boodschappen te doen. Vervolgens bij een, of misschien wel de, pizzeria in het dorp te gaan eten. Ook hier was maar één iemand die, een beetje, Engels kon. Echter ze begreep ons prima. We hadden allebei een pizza met kaas, ham, uiteraard tomaat(ensaus), champignons en ham. Eigenlijk hoorden er ook nog olijven op, maar daarvoor hebben we bedankt. Met een fles water (1 liter) en een tafelkleed, ja daar betaal je in Italië apart voor, waren we € 20,- kwijt, wat ons niet tegenviel. 

Na het eten zijn we weer naar het B&B gegaan om rust te pakken, zodat we morgen fris en fruitig Rome kunnen ontdekken! Wat we morgen precies doen beslissen we morgen wel, en dat lezen jullie morgenavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten